2017. augusztus hónap bejegyzései

Varrás nélküli melltartó

Varrás nélküli melltartó sajátosságai

Varrás nélküli melltartó esetében az elnevezés igazán beszédes, ugyanis azt értjük alatta, hogy egyáltalán nincs varrás a melltartó kosarán, azaz a felülete teljesen sima. A kosár egyetlen darab anyagból lett kialakítva, sehol sem törik meg.

A varrás nélküli melltartók fajtái

A varrás nélküli melltartó természetesen készülhet merevítővel vagy anélkül. Anyagát tekintve igazán változatos formát ölthet. A biztos közös pont a teljesen sima felület.

Spacer varrás nélküli melltartó

Itt két vékony anyagréteg került összepréselésre, ami között levegő buborékok keletkeztek. A végeredmény egy erős tartású, mégis rugalmas, pille könnyű anyag. A spacer melltartó fehérnemű szakma legnagyobb újdonsága az utóbbi években. Tudj meg még többet a spacer melltartókról ide kattintva.

spacer légáteresztő melltartó

Szivacsos varrás nélküli melltartó

Itt a melltartó egy előformázott szivacsból áll. Olyan lesz benne a mellünk, amilyet a gyártó előre kialakított. Ezen belül is találunk kemény és puha szivacsból készült varrás nélküli melltartókat.  A kemény szivacsnál pont olyan formájú lesz a mellünk, mint amit a gyártó tervezett, csak kevéssé igazodik a mell sajátosságaihoz, viszont nagyon stabil tartást ad. A puha szivacsos varrás nélküli melltartók már rugalmasabban illeszkednek a mellhez. Nem véletlen, hogy már egyre ritkább a kemény szivacsos változat.puha szivacsos melltartó

Varrás nélküli melltartó sima anyagból

A varrás nélküli melltartók készülhetnek sima, vékony anyagból is, ami nem ad plusz volument a mellekhez, és nem is melegít.

varrás nélküli melltartó sima anyagból

Varrás nélküli melltartó tiszta csipkéből

Igazi különlegesség a tiszta csipkéből készült varrás nélküli melltartó. Hiszen egyszerre egyesíti a nőies csipke anyagot a sima mell felülettel, a kényelemmel és a biztos tartással.

csipkés varrás nélküli melltartó

Hogyan készülnek a varrás nélküli melltartók?

Ezeknek a speciális melltartóknak az előállítás pontos mérnöki tervezést igényel. Terveznek egy nyomóformát, sablont amivel kialakítják a melltartó formáját. Ha a különböző méretekre kész a sablon, akkor már indulhat a sorozat gyártás. Ilyen szempontból talán hatékonyabb is ezeknek a melltartóknak a gyártása, mint a több darabból varrottaké, hiszen kevesebb  kézimunkát igényel.

Tudj meg még többet a melltartókról, köztük a varrás nélküliekről is:

 – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Találd meg Te is álmaid melltartóját! Iratkozz be a “Mindent a melltartókról!” videótanfolyamra:

 – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –